44

Valkenburgse Bokkenweken

 Theo Dorrenplein 5, 6301 DV Valkenburg Theo Dorrenplein 5, 6301 DV Valkenburg - Kaartaanwijzingen
1 oktober 2021 - 30 september 2021

Valkenburgse Bokkenweken

Een maand boordevol activiteiten

Jaarlijks zijn er gedurende de hele maand oktober diverse activiteiten te beleven. Dit jaar een coronaproof editie. Van een muzikale invulling tot familieactiviteiten… Kom het beleven met een goed glas bokbier in de ene hand en een lekker hapje in de andere. Maar pas op! De Bokkenrijders houden je in de gaten…

Programma oktober 2021
We are bock! Vanaf 1 oktober 2021 staat Valkenburg weer geheel in het teken van de Valkenburgse Bokkenweken. De opening vindt plaats op zondag 3 oktober met de lancering van ‘Anthoon’, een limited edition magnumfles die speciaal werd gebotteld door Wijndomein St. Martinus in Vijlen - en de lancering van ‘AUW BOK’, een nieuw Batjesbier dat werd gebrouwen in samenwerking met de Valkenburgse Bokkenweken.

Bok 'n Blues
Op zondag 24 oktober word je meegevoerd in de wereld van de Bok 'n Blues. Bokbier, Blues en bites zorgen een ongedwongen sfeertje in historisch Valkenburg. In de volgende horeca zaken zullen zich diverse Blues bands presenteren: Eetcafé ’t Pleintje, Pub 13-i en Bistro Beleef. (o.v.b. van de dan geldende maatregelen)

Bok 'n Boeh
Van 28 t/m 31 oktober transformeert het Sprookjesbos in een waar Horrorbos. Wie binnen durft te treden loopt het risico om verrast te worden door monsterlijke piraten, gemuteerde dieren en bezeten sprookjesfiguren.

Bok 'n Bier
Ontdek de wereld van het bokbier! In de maand oktober zal de horeca van Valkenburg over zoveel mogelijk soorten bokbier uit de Euregio beschikken, zodat je op iedere plek weer een andere soort kunt proeven.

Bok 'n Kunst
Tijdens de Valkenburgse bokkenweken sieren kunstwerken rondom het thema Bokkenrijders de etalages. Volg de speciale Kunstroute door het centrum en ontdek ze allemaal! De kunstroute is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Shop en deelnemende locaties.

Bökskes en Geitjes
Speciaal voor kinderen en hun ouders: ga op zoek naar de Bokkenrijders in MergelRijk, maak de gekste bokkensprongen in het Bounce Adventure of beleef een dag vol plezier bij 't Bukske!

Bokkengeheimen
Ontdek boven -en ondergronds meer over de legende van de bokkenrijders tijdens de grottentocht in Valkenburg of Pieters Geheim. Uitdagend, uniek en geschikt voor alle leeftijden.

Bock au Vin
Vol trots lanceert de Valkenburgse Bokkenweken dit jaar “Anthoon”. Een samenwerking met Stan Beurskens van Wijngoed St. Martinus, de beste wijnmaker van Nederland en België. Anthoon is een limited edition, dus bestel snel!

2021-10-01 2021-09-30 Valkenburgse Bokkenweken