68

Tour de L1mbourg

 Theo Dorrenplein 5, 6301 DV Valkenburg aan de Geul Theo Dorrenplein 5, 6301 DV Valkenburg aan de Geul - Kaartaanwijzingen
20 september 2020
18:30 GMT +01:00

Tour de L1mbourg


Zondag 20 september Theo Dorrenplein, Valkenburg aan de Geul

Tour de L1mbourg volgt Tom Dumoulin in Ronde van Frankrijk Regionale omroep L1 maakt 23 uitzendingen op locatie in Limburg Brengt Tom Dumoulin na vier decennia het geel terug naar Nederland? De regionale omroep L1 volgt de Ronde van Frankrijk dagelijks in het wielerprogramma Tour de L1mbourg. Vanuit 23 Limburgse wielergemeenten worden de kansen van de Maastrichtse wielrenner tegen het licht gehouden door wielercoryfeeën en bekende Limburgers. Zo zijn onder meer de Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk te gast.


Ondanks de coronamaatregelen vond de Limburgse regionale omroep het belangrijk om met een liveprogramma de provincie in te gaan. “Vooral in deze periode merken we dat de rol van verbinding heel belangrijk is voor ons als publieke omroep”, zo zegt Lida Huver, lid hoofdredactie L1. “Juist daarom willen we weer graag naar de mensen toe. Dat doen we natuurlijk wel verantwoord. We denken dat het Limburgse wielrennen in deze Tour de L1mbourg voor een echt saamhorigheidsgevoel gaat zorgen. En dat is heel welkom in deze tijd.”

Het programma wordt gepresenteerd door Maurice de Heus, die met oud-wielrenner Gert Jakobs zijn vaste tafelgast heeft. “Het zou zo maar kunnen gebeuren. Wout Poels heeft de laatste jaren laten zien hoe belangrijk een sterke ploeg is, die heeft Jumbo-Visma nu”, zo hoopt De Heus. “Het wordt een heel onvoorspelbare Tour de France. Maar Tom is in het verleden ook vaak heel sterk teruggekomen na een blessure, zoals na zijn val in de Tour van 2015. Het is al fantastisch dat hij überhaupt weer bij de kanshebbers hoort.”. Verslaggever Maurice Jessen en cameraman Tom Reinders volgen het Tourcircus met dagelijkse bijdrages vanuit Frankrijk. ”We hebben genoeg mondkapjes in de bagage. Want we volgen natuurlijk de renners in de Tour. Naast Dumoulin hebben we ook oog voor Wout Poels, de renner uit Blitterwijck die hoopt op een ritzege. Maar we doen ook verslag van alle corona-ontwikkelingen naast de koers. Ik verwacht wel dat we het druk krijgen”, aldus Jessen.

Wielergemeenten
Het programma wordt dagelijks live in een andere Limburgse wielergemeente opgenomen. “Daarmee geven we ook aandacht aan het fietsen voor de jeugd, of het wielrennen voor mensen met een beperking. Dat is juist zo mooi aan Limburg. We zijn internationaal bekend door de topkoersen, maar juist daaronder gebeurt ook heel veel in de wielergemeenten. Dat komt ook dagelijks voorbij in Tour de L1mbourg”.

Route Regio
L1 Radio richt zich op het wielrennen als onderdeel van de Limburgse volkscultuur. “We parkeren onze fiets inderdaad tegen het buffet”, zo vertelt radiomaker Ruud Kleinen. “Rian Moonen en ik duiken in het programma Route Regio iedere dag tussen 10:00 en 13:00 uur de kroeg in. Dat is de plek waar leuke mensen werken, waar alle ins en outs van de gemeente bekend zijn, waar de legendarische figuren komen en waar de sterke verhalen rondgaan”.

Verlengde Zomer
Met Tour de L1mbourg trekt L1 het zomergevoel door in de maand september. Het programma wordt van zaterdag 29 augustus tot zondag 20 september dagelijks live uitgezonden op L1 TV van 18:30-19:15 uur, en wordt herhaald om 20:30 en 22:30 uur. Alle uitzendingen zijn ook te zien via L1.nl/TourdeL1mbourg. Informatie over het programma is op diezelfde site te vinden, waaronder de verschillende gemeentes waar het programma wordt opgenomen.

L1 kijk én luister je via de L1 en 1Limburg app
L1 TV is te ontvangen via kabel, webtv https://l1.nl/live-l1-tv/, Ziggo Digitaal kanaal 30 (Limburg) én 713 (landelijk), Interactieve TV KPN kanaal 508 (Limburg), 507 (Noord-Brabant) en 506 (Gelderland), Interactief zenderpakket Tele2, satellietaanbieder Joyne (betaalpakket), DVB-T en Digitenne.

L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, DAB+ 7A, webradio https://l1.nl/live-l1-radio, Interactieve TV KPN kanaal 891, Ziggo Digitaal kanaal (1)831, DVB-T en Digitenne kanaal 117.

 

 

2020-09-20 2020-09-20 Tour de L1mbourg