163

Kerstmarkt Gemeentegrot

 Cauberg 4, 6301 BT Valkenburg aan de Geul Cauberg 4, 6301 BT Valkenburg aan de Geul - Kaartaanwijzingen
13 november 2020 - 30 december 2020

Geen Kerstmarkt in de Gemeentegrot dit jaar

Perbericht: Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2020

De stijgende besmettingen in Nederland en de daarop volgende landelijke maatregelen hebben er toe geleid dat dit jaar geen Kerstmarkt in de Gemeentegrot Valkenburg kan plaatsvinden.


Tot 13 oktober 2020 zag het er naar uit dat binnen de destijds geldende kaders een veilige en gastvrije Kerstmarkt in de Gemeentegrot georganiseerd zou kunnen worden. Met inachtneming van maatregelen zoals bijvoorbeeld 1,5 meter afstand, een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig in de grot, reserveringen vooraf, tijdvakken, looprichtingen, gezondheidscheck en meer toezichthoudend personeel.

Op grond van de landelijke nieuwe richtlijnen die nodig zijn vanwege fors toenemende COVID-19 besmettingen, kondigde de Veiligheidsregio Zuid-Limburg op 14 oktober 2020 een nieuwe noodverordening af. Daarin staat onder andere sluiting van de horeca, verbod op alle evenementen, reisbewegingen tot het hoogst noodzakelijke beperken, samenkomst binnen niet meer dan 30 personen, buiten niet meer dan 40 personen en verbod op samenkomst, waar dan ook, met meer dan 4 personen in een groep. Dit leidt bijgevolg tot een negatieve advisering. Vandaar dat wij hebben besloten de organisatie en voorbereiding van de kerstmarkt per direct stop te zetten. Dit jaar zal er dus geen Kerstmarkt in de Gemeentegrot zijn. Wij realiseren ons dat dit een enorme tegenslag betekent voor alle betrokkenen bij Kerststad, maar ook voor onze economie en ondernemers. Maar met de huidige cijfers van oplopende besmettingen en de daarop volgende noodzakelijke maatregelen is dit helaas niet te vermijden.

 

 

In de sfeervol verlichte mergelgangen van de Gemeentegrot in Valkenburg vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Het eindeloze labyrint is tijdens Kerst omgetoverd tot een uitgebreide kerstmarkt voor de echte kerstliefhebber!


Alles is uit de kast getrokken om elk hoekje in kerstsferen te hullen: geniet van de rijkelijk versierde decors, duizenden kleine lichtjes en gezellige stands met cadeaus voor jezelf of voor onder de boom. De Kerstmarkt kent ook dit jaar weer een aantal nieuwe producten en een geheel nieuw decor. In elk hoekje en in elke gang vind je wel iets verrassends. Natuurlijk kun je jezelf ook trakteren op de welbekende dranken, gerechten, hapjes en delicatessen die thuishoren op een kerstmarkt…

2020-11-13 2020-12-30 Kerstmarkt Gemeentegrot